Premiumprodukter av lokalt samarbete

Nordic Labtech i Fjärås utvecklar och tillverkar högteknologiska produkter för forskning, industrier, sjukhus och läkemedelsbranschen. Bland produkterna märks exempelvis kundanpassade laminärflödesstationer, dragskåp, mikrobiologiska säkerhetsbänkar, värme- och klimatskåp. Martin Björkqvist är utvecklingsansvarig med ansvar för produktion och inköp på företaget.

 

– I den medicintekniska branschen är kvalitet och finish oerhört viktigt på grund av de höga renlighetskraven, säger Martin. Det handlar om att kunna konstruera och leverera produkter som har rena, släta, tåliga ytor utan smutsfickor där skadliga partiklar och ämnen kan samlas. Här har Victorson stor kunskap som är mycket värdefull för oss. De är med oss redan under skisstadiet för att kunna hitta lösningar som förbättrar våra produkter och tar fram prototyper som vi tillsammans förfinar innan de slutligen går i serieproduktion. Därefter levererar Victorsson sina svetsade konstruktioner och plåtdelar till vår produktionsanläggning i Fjärås där slutmonteringen sker. Eftersom Victorson har en egen lackeringslinje är allt lackat och klart när vi får det.

 

Något vi också värdesätter med Victorsson är att de kan lagerhålla produkter åt oss, som vi ropar av. Vår fysiska närhet gör att leveranserna alltid går snabbt och smidigt. De är leveranssäkra, har en bra kostnadsnivå som de hela tiden försöker pressa ner och kan alltid träffa oss med kort varsel om vi har något spännande utvecklingsprojekt på gång eller något som det är riktigt bråttom med. Det är det inte alla leverantörer som klarar av. Vi är extremt nöjda med vårt nära och givande samarbete, säger Martin.

Ingen vet bättre vad man kan förvänta sig av Victorson Industrier än våra kunder. Läs vad några av dem tycker om oss. De är verksamma inom vitt skilda branscher.

OAK Amplifiers Pivab Lab.gruppen TAWI