Det började med 30 000 hönor.

Nu har vi fyllt 42 år och är vitalare än någonsin.
Tacka våra skickliga medarbetare för det.

 

Det var under mitten av 1970-talet som historien tog sin början. Makarna Mikael och Sigrid Victorsson levde av vad gården hade att ge, som man hade gjort i generationer. Tillsammans hade de åtta barn: tre söner, fem döttrar, dräng och piga. Men också 30 000 höns som värpte ägg som på löpande band och en fruktodling med hela 2 000 plommonträd.

En av färdigheterna som deras tre söner Gerhard, Anders och Håkan tidigt utvecklade, var att tillverka metallburar åt hönorna. Ryktet om brödernas skicklighet spred sig så långväga att en norsk återförsäljare av hönsburar hörde av sig med en förfrågan om de kunde bli hans leverantör. Sagt och gjort, 1977 startade bröderna företaget Bröderna Victorsson AB för tillverkning av framför allt hönsburar. Men bara efter några år breddade de sin verksamhet till att också omfatta legotillverkning av metallprodukter. Skickliga yrkesmän anställdes och verksamheten växte. Och för att visa sin uppskattning kom mamma Sigrid varje fredag på besök med en hembakt tårta i sin hand till personalen.

2004 sålde bröderna sin verksamhet till Nötudden Invest AB. De drev den vidare till 2014, då nuvarande ägare Mikael Hartwig, Henrik Rasmussen och Martin Victorsson, son till Gerhard, köpte loss den verksamhet som idag drivs av Victorsson Industrier. Flera av kunderna sedan starten 1977, finns kvar än idag. Med tårtan är det lite sämre.