Prisbelönt samarbete gav mersmak

Mizetto erbjuder flexibla och personliga förvaringssystem för det moderna kontoret. Med produkten Arkityp låter de även sopsorteringen bli en attraktiv del av kontorslandskapet. Richard Muskala är VD på det Kalmarbaserade företaget.

– Arkityp är den andra produkten vi har tagit fram tillsammans med Victorsson, säger Richard. Den här gången startade projektet med en skiss från våra designers som fick ligga till grund för samarbetet. Vi och våra designers träffade Victorsson för ett uppstartsmöte och därifrån utvecklade Victorsson en prototyp för att få klarhet i hur vi skulle kunna förena design och funktion med en rationell och kostnadseffektiv tillverkning. Det blev ett nära och levande samarbete där Victorson bidrog med unikt kunnande under hela utvecklingsprocessen. Redan efter en månad hade de tagit fram den första prototypen och därifrån tog det inte många månader förrän produktionen var igång. Victorsson står för all plåtbearbetning och ytbehandling medan vi själva tillverkar trädetaljerna och slutmonterar dem.

Vi är jättenöjda med samarbetet och hur väl produkten har tagits emot på marknaden. Extra kul är att det även har resulterat i en utmärkelse. Arkityp vann German Design Award 2018 i kategorin Excellent Product Design Office Furniture. Nu har vi en ny produkt under utveckling tillsammans med Victorsson och precis som förra gången ser det riktigt lovande ut.

Arkityp är tillverkad i 2 mm aluminium med 2,5 mm i topp och botten. Materialet möjliggör en lätt och hållbar konstruktion samtidigt som det är enkelt att återvinna och därmed skonsamt för miljön. Ytbehandlingen består av  pulverlackering för en snygg och slitstark yta. Kulörerna är Signal white, Antracit, Terracotta och Pale green. Detaljer som handtag och hjul är tillverkade i björk.

Juryns utlåtande:
“ The design translates the classic waste bin into an original dustbin design for offices that becomes an eye-catcher in any office setting thanks to its clear, elegant shape and fun details. A nice idea for an area that has unattractive dustbins.”